pasager aeroport 3Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a marcat în data de 9 Octombrie 2017 un nou record de pasageri, înregistrând 200 000 de persoane care au au folosit serviciile Aeroportului pentru a ateriza sau decola spre diferite destinaţii.

Pasagerul cu numărul 200 000 a fost înregistrat la zborul Suceava - Londra, operat de către compania WizzAir, în persoana tinerei Ancuța Elena Maloș, aceasta fiind întâmpinată şi felicitată de reprezentanți ai Aeroportului şi ai Consiliului Judeţean Suceava.

Dacă la începutul lunii Iulie a anului 2017, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava înregistra 100 000 de pasageri, în decursul a doar trei luni traficul s-a dublat, înregistrându-se astfel un nou record de pasageri din istoria aeroportului.

Cu ocazia evenimentului, Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că cifra înregistrată reprezintă ”un record istoric” și estimează că până la finele anului acesta va crește la 250 000 pasageri procesaţi.

”Anul trecut s-au înregistrat 57 266 de pasageri pe aeroportul de la Suceava, iar în acest an, în numai nouă luni am atins 200 000. Deci o creștere de aproape patru ori. Pentru anul viitor, încercăm să ducem și mai sus această cifră și am în vedere faptul că suntem într-o ofensivă continuă de a deschide noi zboruri către noi destinații”.

Având în vedere creșterea constantă a numărului de pasageri, administrația Aeroportului împreună cu cea Judeţeană întreprind eforturi comune pentru atragerea de noi operatori aerieni și o gamă largă de potențiale noi destinații.

pasager aeroport 2