Comunicate de presa

Astăzi, 14 Martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului "Ștefan cel Mare-Suceava".

Incidentul a constat in atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale.

Vom reveni cu detalii.

Datorita conditiilor meteo nefavorabile cursele Wizz air Suceava Treviso si Suceava Charleroi au fost anulate.

Prin grija operatorului Wizz air pasagerii celor 2 curse vor fii transferati cu autocarele la aeroportul  Iasi de unde vor decola spre destinatiile mai sus  mentionate.Datorita conditiilor meteo nefavorabile cursa Ryanair Suceava Bergamo s a anulat.

Prin grija operatorului Ryanair pasagerii vor fii cazati la hotel in aceasta seara, iar cursa a fost reprogramata pentru maine 24.01.2023 cu  decolare la ora 14:30.Cursa Ryanair  Suceava Bergamo a aterizat la Targu Mures. Pasagerii vor fii transportati cu autocarele la Suceava.


Datorita conditiilor meteo nefavorabile cursa Ryanair Bergamo Suceava a fost deviata pe Aeroportul Targu Mures.


In data de 23.01.2023 Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ceata pentru zona joasa a judetului Suceava in intervalul orar 08:00 - 12:00, avertizare ce include si raza localitatii Salcea, implicit zona Aeroportului Suceava.

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. ✈️ Ca urmare a acestei avertizari pe parcursul zilei de astazi sunt preconizate intarzieri / rerutari, anulari ale curselor programate pe Aeroportul Suceava.

Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat. 📢 Menţionăm încă o dată că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene; de altfel, compania se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri/anulări/reprogramări ale zborurilor.

📢De asemenea reamintim pasagerilor că vor fi informati pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail, etc), cât și de către personalul de la check-in prin informari atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio.

Vă vom informa, prin noi actualizări la acest comunicat, cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Urmare a unei ușoare îmbunătățiri a condițiilor meteorologice din cursul nopții și a posibilității de a se putea opera în condiții de siguranță, operațiunile aeriene de pe Aeroportul Suceava sunt la acest moment desfășurate conform programului.

În cursul nopții, zborurile de la București-Otpeni (TAROM) și de la Londra (WIZZ AIR) au aterizat, doar zborul WIZZ AIR Milano Bergamo fiind deviat la Iași din cauza vizibilității scăzute.

În această dimineață au decolat cursele spre București-Otopeni și Londra, urmând a decola și cursele spre Bruxelles Charelroi (WIZZ AIR) și Milano Bergamo (RYANAIR).

Rugăm pasagerii să verifice corespondența informaților (e-mail, telefon) și să țina legătura cu operatorul aerian de la care au achiziționat biletele de călătorie.

Vă vom informa, prin noi actualizări la acest comunicat, cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (COMUNICAT DE PRESĂ 16012023.pdf)COMUNICAT DE PRESĂ 16012023.pdf 365 kB

Din păcate, ceața s-a intors, astfel condiţiile meteo nefavorabile, respectiv vizibilitatea scăzută, afectează zborurile de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Astfel, până la momentul publicării comunicatului, au fost afectate următoarele zboruri:

• Wizzair - Memmingen – Suceava – zbor deviat spre Aeroportul Iași. Pasagerii vor fi transportați cu autocarele.


Menţionăm încă o dată că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene; de altfel, compania se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri/anulări/reprogramări ale zborurilor.

De asemenea reamintim pasagerilor că vor fi informati pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail, etc), cât și de către personalul de la check-in prin informari atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio.

Sperăm în continuare ca condiţiile meteorologice să se îmbunătăţească şi să ducă la o reluare a traficului aerian pe aeroportul nostru.

Vă vom ţine la curent cu evoluţia vremii şi a traficului aerian.

ACTUALIZARE - 21:35 

Cu puţin timp în urmă cele două aeronave ale companiei Wizz Air, cu baza pe Aeroportul Suceava, au aterizat, venind de la Roma şi Bologna (cea din urmă după o primă încercare ratată de aterizare), urmând a efectua zborurile din această seară spre Londra (Luton) şi Milano (Bergamo).

ACTUALIZARE - 17:30  

În cazul în care vizibilitatea va permite aterizarea celor două aeronave cu baza pe Aeroportul Suceava ale companiei Wizz Air (care zboară la acest moment către Bologna şi Roma), zborurile din această seară spre Londra (Luton) şi Milano (Bergamo) sunt programate a decola la orele 21:50, respectiv 22:00.


ACTUALIZARE - ORA 17:00

Aeronava companiei Ryanair care a aterizat în jurul prânzului la Cluj, a reuşit acum să aterizeze pe Aeroportul Suceava, după o prima încercare de aterizare ratată. Aceasta va prelua pasagerii şi va zbura spre Veneţia (Treviso).
Deasemenea una dintre aeronavele cu baza la Aeroportul Suceava a companiei Wizz Air, a aterizat de la Iaşi şi va prelua pasagerii pentru zborul spre Bologna.


ACTUALIZARE - ORA 15:00

Aeronava companiei Ryanair care dimineaţa a aterizat la Bucureşti (Otopeni), a reuşit acum să aterizeze pe Aeroportul Suceava, de unde va prelua pasagerii şi va zbura spre Manchester.

Deasemenea aeronava companiei Wizz Air, care dimineaţa a aterizat la Bacău, a reuşit acum aterizarea pe Aeroportul Suceava de unde va prelua pasagerii pentru zborul spre Roma (Fiumicino).

Echipajul aeronavei RYANAIR care efectuează zborul Veneţia (Treviso) - Suceava a luat decizia de a ateriza la Cluj, după o încercare nereuşită de aterizare pe Aeroportul Suceava.
Echipajul aeronavei TAROM care opereaza zborul Bucureşti (Otopeni) - Suceava şi care luase iniţial decizia de a zbura direct spre Iași, a reuşit aterizarea pe Aeroportul Suceava.

ACTUALIZARE - ORA 13:20

Echipajul companiei Wizz Air care efectuează zborul Memmingen (Munchen Vest) - Suceava a luat decizia de a ateriza la Iasi, după o încercare nereuşită de aterizare pe Aeroportul Suceava.

Echipajul companiei RYANAIR care efectuează zborul Manchester-Suceava a luat decizia de a ateriza la Bucureşti (Otopeni).

Echipajul aeronavei TAROM care opera zborul Bucureşti (Otopeni) - Suceava a luat decizia de a zbura direct spre Iași. Pasagerii vor fi transportati la/de la Iași cu autocarul.

ACTUALIZARE - ora 11:00

Zborul companiei aeriene Wizz Air de la Suceava către Londra (Luton) a fost anulat. Pasagerii vor fi reprogramati pentru alte zboruri din următoarele zile de la Suceava sau rerutati la zboruri de pe alte aeroporturi din țară.

Deasemenea compania aeriană oferă cazare pentru această seară pasagerilor care doresc.


După cum vă anunţam şi în comunicatul de presă de ieri, urmare a unei uşoare îmbunatăţiri a condiţiilor meteorologice, respectiv o creştere a vizibilităţii, traficul aerian a fost parţial reluat în a doua parte a zilei de ieri, pe Aeroportul Suceava.

În continuare, pe parcursul nopţii, au aterizat 2 zboruri pe Aeroportul Suceava, zborul companiei Tarom de la Bucureşti (Otopeni)şi zborul companiei Wizz Air de la Londra (Luton).

Zborul companiei Wizz Air de la Milano (Bergamo) a fost deviat pe Aeroportul Bacău datorită scăderii din nou a vizibilităţii pe Aeroportul Suceava.

Pasagerii de la Bacău au fost preluaţi cu autocarele şi transportaţi la Suceava. În dimineaţa acestei zile au decolat 2 zboruri de pe Aeroportul Suceava: zborul companiei Tarom către Bucureşti (Otopeni) şi zborul companiei Wizz Air către Memmingen (Munchen Vest).

Din păcate operaţiunile au fost suspendate din nou datorită vizibilităţii scăzute.

Vă vom informa, prin noi actualizări la acest comunicat, cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (COMUNICAT DE PRESĂ anulari zboruri 15012023.pdf)COMUNICAT DE PRESĂ anulari zboruri 15012023.pdf 327 kB