sky 1Cu 802.167 pasageri procesați în anul 2023 și 8.123 mișcări, Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava” și-a menținut poziția relevantă în clasamentul aeroporturilor la nivel regional și național.

A contribuit, desigur, și ponderea relevantă a pasagerilor pentru cursele tip charter de vacanță, Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava” răspunzând în acest fel necesităților de călătorie ale pasagerilor din aria sa de captare, un procent important din trafic fiind și al pasagerilor de naționalitate ucraineană.

Destinațiile care deja sunt consacrate la Aeroportul „Ștefan cel Mare-Suceava” – Milano, Roma, Dortmund și Memmingen – vor avea frecvențe suplimentate în sezonul de vară 2024.

Numărul frecvențelor saptămânale ale zborurilor spre Milano va fi crescut de la 3 la 5, spre Roma de 5 la 7, iar spre Memmingen de la 2 la 3.

Conexiunile directe spre Londra își vor păstra cele 11 frecvențe săptămânale.

sky 2De asemenea, previziunile pentru zborurile de vacanță sunt pozitive, Pegasus Airlines, Sky Express și Corendon Airlines anunțând deja zboruri spre Antalya și Heraklion, fiind previzonate mai multe destinații de vacanţă, cu mai multe frecvenţe.