Informații importante pentru pasagerii  care călătoresc spre Italia de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava”

information icon hi

Pentru a combate răspândirea virusului COVID-19, autoritățile statului italian au emis mai multe acte normative care reglementează intrarea în Italia. Astfel, toate persoanele care intră în Italia, din România și Bulgaria, precum și din țări NON-UE, prin transport aerian, maritim, feroviar, terestru și/sau vehicul privat, chiar dacă sunt asimptomatice, sunt obligate să-și comunice imediat intrarea în Italia către Departamentul de Prevenție la unitatea de sănătate locală competentă (Dipartimento di prevenzione dell'azienda sanitaria competente),

în funcție de locul de intrare pe teritoriul național, fiind supuse supravegherii sănătății și izolării la domiciliul declarat pentru o perioadă de 14 zile.

În acest sens, pasagerii din România, Bulgaria și NON-UE au obligația completării unei Declarații pe propria răspundere pe care o vor prezenta Poliției de Frontieră pe aeroportul de sosire.
Formularul de regăsește atașat.