Biletele de călătorie pentru destinaţia dorită pot fi achiziţionate de la agenţiile de ticketing şi birourile de turism, precum şi direct de pe site-ul companiilor aeriene.

Accesaţi www.wizzair.com pentru a rezerva bilete spre Londra, Milano, Roma , Bologna sau Memmigen.

Pentru zboruri şi rezervări spre Bucureşti accesaţi www.tarom.ro

santier in lucru

Stimați pasageri,

Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava” se află în lucrări de modernizare.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Vă mulțumim!


Comunicate de presa

comunicat memmingen 1Partenerul Aeroportului ”Ștefan cel Mare – Suceava”, compania aeriană WIZZ AIR, va deschide cursa directă Suceava – Memmingen (Germania) din Iunie 2019!

Urmare a eforturilor comune din ultimii doi ani ale Consiliului Județean Suceava împreună cu Aeroportul ”Ștefan cel Mare” și Aeroportul Allgäu Memmingen din Germania, compania WIZZ AIR va deschide din 17 Iunie 2019 zborul direct Suceava – Memmingen (Germania) cu 3 frecvențe pe săptămână, în zilele de Luni, Miercuri și Vineri.

Colaborarea benefică dintre Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava„ și compania WIZZ AIR este favorabilă în primul rând celor peste 500.000 de pasageri care au ales facilitățile de zbor oferite de compania aerină de la începutul operării acesteia la Suceava, din August 2016.

Dovadă acestei colaborări este numărul în continuă creștere al pasagerilor care aleg Aeroportul din Suceava, suplimentarea numărului de curse existente din orar, precum și noua destinație anunțată acum.

Tot astăzi, 12 Martie 2019, se va preda Consiliului Județean Proiectul pentru lucrările aferente Extinderii terminalului de la Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava”, urmând ca în termen de 30 de zile să fie recepționat și, imediat să se demareze lucrările de investiții finanțate de către Consiliul Județean Suceava.

comunicat memmingen 2

comunicat memminge 3

wizz nov 2Compania aeriana Wizz Air a anunţat astăzi trei rute noi de la Aeroportul Internaţional "Stefan cel Mare " Suceava spre Italia. Noile zboruri spre Treviso, Bologna şi Roma Ciampino vor debuta pe 27 martie, respectiv 28 martie 2017.

Cursele vor fi operate de trei ori pe săptămână spre Bologna şi Roma în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, respectiv de două ori pe săptămână pentru Treviso, lunea şi vinerea. Biletele sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com sau la agentiile de ticketing.


Wizz Air a început să opereze zboruri de pe aeroportul din Suceava în august și a lansat inițial curse spre Milano-Bergamo și, la scurt timp, Londra-Luton. Anunțul de astăzi crește numărul zborurilor operate din Suceava la cinci, spre două ţări: Italia şi Marea Britanie.

Prezentă într-o conferinţă de presă la Suceava, Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air a declarat:

“Cu numai trei luni în urmă sărbătoream primul zbor WIZZ care ateriza pe aeroportul din Suceava, iar astăzi suntem entuziasmaţi să aducem veşti şi mai bune pentru clienții noştri din Bucovina.

Cele trei noi rute italiene din Suceava subliniază angajamentul nostru de a aduce mai multe oportunități pentru clientii noștri și de a stimula economia regiunii. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România vom continua să ne extindem rețeaua regională, sprijinind piața locurilor de muncă din regiune în sectoarele de aviație și turism, consolidând în același timp, relațiile de afaceri între cele două țări.

Clienţii noştri români vor avea de acum mai multe legături cu principalele orașe din Italia. De asemenea, suntem încrezători că vizitatorii din Italia se vor bucura de dotările moderne ale Aeroportului Ștefan cel Mare în proximitatea uneia dintre cele mai frumoase zone din România, Bucovina, ce are de oferit atracții culturale istorice unice și peisaje naturale neatinse, toate cu tarife scăzute de la Wizz Air.”

wizz nov 1 wizz nov 3

Ioan Măriuţa, Director General al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava a declarat:

„Suntem încântaţi că parteneriatul dintre Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava şi compania Wizz Air a ajuns deja la un alt nivel.

În aceste zile când aeroportul aniversează un an de la redeschidere, după lucrările de modernizare, compania Wizz Air va opera încă trei destinaţii externe, totalul acestora ajungând astfel la cinci. Este rezultatul serviciilor de calitate prestate companiei Wizz Air şi a muncii unei echipe mici si extrem de tenace din cadrul aeroportului, care cu sprijinul autorităţilor locale, a reuşit într-un an, să obţină încrederea acestui mare operator aerian care este Wizz Air.

Nu dorim să ne oprim aici, sperăm ca şi pe viitor să aducem surprize plăcute potenţialilor noştri pasageri, încercând astfel să devenim o adevărată poartă de intrare în Bucovina şi un puternic factor de dezvoltare zonală.”

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat: “Sunt bucuros să fiu din nou la un eveniment de anunțare a lansării de rute de pe Aeroportul "Ștefan cel Mare" din Suceava. Încă o veste bună pentru județul Suceava, pentru Bucovina, pentru întreaga zonă.

wizz nov 4Ne dorim cât mai multe linii aeriene pentru că avem mulți români care zboară, dar şi cetățeni străini care ar dori să vină să viziteze Bucovina.

Este cunoscut faptul că Bucovina reprezintă deja o destinație turistică importantă, căutată de turiștii interni și externi, modernizarea aeroportului putând contribui, în mod automat, la o creștere a numărului celor care se deplasează în această parte a țării, inclusiv în scop turistic.

Ca urmare a infrastructurii moderne de care dispune la ora aceasta Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, precum şi atractivității zonei şi ariei de captare a aeroportului, sunt convins că vor urma și alte destinații.” 

 

COMPANIA TAROM INTRODUCE 2 FRECVENTE SUPLIMENTARE Incepand cu data de 1 iulie 2016, compania TAROM introduce doua frecvente suplimentare pe ruta Bucuresti-Suceava-Bucuresti. Noul program al zborurilor TAROM va fi urmatorul:

 

Origine Ora Decolare Destinatie Ora Aterizare Frecventa
Suceava 05:55 Bucuresti 07:10 LUNI, MARTI,MIERCURI,JOI,VINERI,SAMBATA,DUMINICA
Bucuresti 21:20 Suceava 22:30 LUNI, MARTI,MIERCURI,JOI,VINERI,SAMBATA,DUMINICA

Din 3 August 2016, compania Wizz Air deschide o noua destinatie externa pe relatia Suceava - Milano (Bergamo), cu 2 frecvenţe pe săptămână, respectiv Miercuri si Duminica.

Biletele sunt deja disponibile spre vanzare pe www.wizzair.com. Anuntul oficial a fost facut de Tamara Vallois, Director de Comunicare la Wizz Air, care a declarat:

“Acum doar două luni am anunțat prima rută de pe cel de-al nouălea aeroport românesc, din Suceava, iar astăzi suntem încântați să adaugăm o a doua legătură directă. Odată cu noile zboruri între Suceava și Milano Bergamo, Wizz Air își consolidează poziția de operator al celor mai multe zboruri între România și restul Europei, promovând dezvoltarea economică în întreaga țară. Noua rută întărește poziția de lider pe care WIZZ o deține în România, iar noi ne menținem angajamentul de a oferi cea mai bună experiență la bord, la cele mai mici tarife, pentru clienții nostri”.

AEROPORTUL „STEFAN CEL MARE” SUCEAVA: RAPORT ACTIVITATE TRIMESTRUL I 2016

După modernizarea aeroportului, zborurile regulate au fost reluate pe 12 noiembrie 2015 de către compania TAROM, pe ruta Suceava – Bucureşti – Suceava, după următorul program: