Accesaţi www.wizzair.com pentru a rezerva bilete spre Londra, Milano, Roma , Bologna sau Memmigen.

santier in lucru

Stimați pasageri,

Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava” se află în lucrări de modernizare.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Vă mulțumim!

Prezent alături de Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur și delegația din Bucovina în Landul austriac Stiria, Directorul General al Aeroportului ”Ștefan cel Mare – Suceava”, Ioan Măriuța, a subliniat importanța includerii Germaniei pe harta destinațiilor de la Suceava.

”În Octombrie 2017 eram în Germania, la Aeroportul Allgäu din Memmingen cu o delegație condusă de domnul Președinte Gheorghe Flutur. Am participat atunci la mai multe discuții tematice – transport aerian, mediul de afaceri, turism, învățământ și altele.

comunicat aero 1

Demersurile începute atunci, parte a acțiunilor desfășurate în cadrul parteriatului cu Regiunea Schwaben, depuse de Consiliul Județean, de Serviciul de Marketing al Aeroportului, cât și aportul domnului Mihai Dimian, Prorector al Universității ”Ștefan cel Mre” din Suceava, s-au materializat în lansarea unei conexiuni spre centrul Europei.

Din 17 Iunie, Bucovina va fi legată de cea mai dezvoltată zonă a Germaniei, Bavaria și Bad Wurtenberg.

Este o veste extrem de importantă pentru noi și îmbucurătoare pentru pasagerii care au solicitat în nenumărate rânduri zboruri spre Germania.

Ieri, la Aeroportul din Graz, s-au făcut pași asemănători. S-a discutat despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene directe Suceava – Graz, despre importanța conexiunii între cele două regiuni, Bucovina și Landul Stiria, tocmai având în vedere proiectele importante din portofoliul Consiliului Județean Suceava și domeniile de interes comun – administrație publică, turism, sănătate, învățământ, silvicultură.

Sunt convins că rezultatele întâlnirilor de ieri se vor materializa mai curând, iar Austria se va întrevedea pe harta destinațiilor de la Suceava.” Creșterea traficului aerian pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava” s-a realizat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, care prin participarea la acțiuni de publicitate și marketing derulate de către Aeroport, precum și prin dezvoltarea colaborărilor și parteneriatelor de dezvoltare regională, a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru pasagerii care au ales Aeroportul de la Suceava.

Se poartă permanent negocieri cu diverși operatori aerieni pentru diversificarea portofoliului de destinații deservite.

Recent, s-au concretizat intențiile de mărire a frecvențelor de operare a unor rute operate de către compania WIZZ AIR. Pe langă zborurile regulate deservite de către Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava”, spre București, Londra, Milano, Roma și Bologna, zborurile de vacanță sunt foarte populare. În sezonul de vară Iunie-Septembrie 2018 s-au deservit 7 curse charter pe saptămână către 3 destinații turistice (Antalya, Bodrum și Zakynthos). Pentru anul 2019 s-au anunțat noi destinații, respectiv Hurghada (Egipt) și Monastir (Tunisia).

comunicat aero 2