Biletele de de călătorie pentru destinaţia dorită pot fi achiziţionate de la agenţiile de ticketing şi birourile de turism, precum şi direct de pe site-ul companiilor aeriene.

Rezervaţi-vă biletele pentru Madrid şi Bucureşti accesând link-ul www.cobrextrans.com/booking

Accesaţi www.wizzair.com pentru a rezerva bilete spre Londra, Milano, Roma sau Bologna.

Pentru zboruri şi rezervări spre Bucureşti accesaţi www.tarom.ro


Noutati

cobrexÎncepând din 14 Iunie 2018 veți avea posibilitatea să călătoriți spre Madrid și București! În fiecare zi de Luni și Joi, compania aeriană COBREX TRANS va opera zboruri directe pe rutele Suceava – București (Otopeni) și retur, precum și Suceava – Madrid (Barajas) și retur, cu o aeronavă Boeing 737-300 de 148 de locuri.

Biletele pentru destinația dorită pot fi achiziționate de la agențiile de ticketing și de la birourile de turism partenere, precum și de pe site-ul companiei www.cobrextrans.ro/booking ,

IMPORTANT!

Copii între 2 și 12 ani beneficiază de 50% reducere din prețul biletului întreg.

În prețul biletului de călătorie sunt incluse un bagaj de mână de 7 kg și un bagaj de cală de 20 kg gratuite, precum și catering cald la bordul aeronavei.

Modificarea numelui rezervării este posibilă fără vreo taxă suplimentară, dacă este efectuată cu cel puțin 2 zile înaintea plecării.

Modificarea datei rezervării este posibilă fără vreo taxă suplimentară, dacă este efectuată cu cel puțin 3 zile înaintea plecării.

În cazul în care doriți să anulați rezervarea, acest lucru este posibil, fără penalități, fiindu-vă asigurată restituirea contravalorii biletului în procent de 50% daca anularea este efectuată cu cel puțin 14 zile înaintea plecării.

Călătoria dumneavoastră începe de pe Aeroportul Suceava! Vă așteptăm!

madridCobrex Trans activează pe piața avației civile din 1994 în baza autorizației Autorității Aeronautice Civile Române AUC-004. Este o afacere cu capital integral românesc a familiei Apăvăloaie, care și-a propus ca și strategie să trateze clienții ca oaspeți și să vină în sprijinul lor cu motivația de a călători.

Biletele spre noile destinații de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava vor fi puse în vânzare începând cu data de 16 Aprilie 2018, on-line pe www.cobrextrans.com și www.worldticket.com și la Agenția de ticketing din Aeroport, precum și la agențiile de turism partenere din Suceava, Fălticeni, Gura-Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Botoșani. Biletele conțin toate serviciile, respectiv 1 bagaj de cală gratuit cu o greutate de 20 kg și catering cald la bordul aeronavei.

Costurile biletelor companiei Cobrex Trans se încadrează în sistemul smart-fly și au 3 clase de preț, fiind apropiate de cele ale operatorilor de tip low cost. Primul zbor va fi în data de 14 Iunie 2018 pe destinația București – Madrid – Verona, cu 2 frecvențe pe săptămână în zilele de Luni și Joi.

Cobrex Trans operează aeronava Boeing 737 – 300, fabricată în 1992, cu o capacitate de 148 de locuri și deține toate certificările și autorizările pentru a efectua zboruri de tranpport pasageri.

Aeronava operează de la începutul lunii Iunie 2016 pe destinații din Europa, Asia și Africa. Astfel, în colaborare cu operatorii aerieni Air France și Alitalia, Cobrex Trans a efectuat 2000 de ore de zbor în anul 2017, aterizând pe aeroporturile din Afganistan, Berlin, Ibiza, Las Palmas, Kosovo, Hurgada, Maroc, Palma de Mallorca, Riga, Tunis. Aeronava are
4 echipaje cu piloți experimentați atât din România, cât și din Bulgaria și Grecia, și, un personal tehnic și de însoțitori de bord din România.

simulare (5)Joi, 22 martie a.c., începând cu ora 12:00, la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, a avut loc un exercițiu cu forțe în teren, cu tema „Intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Salcea, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și cu celelalte instituții cu funcții de sprijin, pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un incendiu la o aeronavă, pe pista Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava. Punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție”

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui incendiu la trenul de aterizare al unei aeronave, în timpul aterizării pe pistă, care punea în pericol întreaga aeronavă, dar și pe cei 32 de pasageri și pe cei 4 membri ai echipajului, care se aflau la bordul avionului.
Din cauza incendiului, în interiorul aeronavei s-a degajat fum toxic și se înregistrau temperaturi ridicate. Cei 32 de pasageri au suferit arsuri și intoxicații și au necesitat evacuare de urgență.

De asemenea, în momentul aterizării forțate, aeronava a intrat în coliziune cu un aparat de zbor de mici dimensiuni, aflat la sol, care a efectuat o manevră greșită și exista pericolul de propagare a flăcărilor și la acest avion.

Din fericire, situațiile tactice au fost rezolvate cu bine, iar exercițiul a adus un plus pentru experiența și în pregătirea tuturor participanților.

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, mulțumește pentru participarea la Exercițiul cu forțe în teren: Forțelor Aeriene Române, Centrului pentru Investigarea Siguranței Civile și tututor celor care și-au adus aportul la buna desfășurare a exercițiului.

Vă informăm că începând cu data de 1 Aprilie 2018, parcarea Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava va fi disponibilă în regim cu plată. Conform Proiectului de Hotărâre al Consiliului Județean Suceava privind aprobarea tarifelor de parcare, aceste tarife sunt următoarele:

Interval de Timp Tarif exprimat
Prima oră 5 lei
Intervalul care depășește prima oră 1 leu / fiecare oră

 

* Fracțiunile de oră se consideră oră întreagă.

* Pierderea tichetului – 200 lei/tichet.

P LogoCu un număr de 82 de locuri de parcare, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava va asigura acces rapid și convenabil către check-in, fără rezervare prealabilă.

Automatul funcționează cu numerar. Se pot folosi monede de 10 și 50 de bani, și, bancnote cu valoarea de 1, 5, 10 și 50 de Lei. Plata se va face cu cel mult 10 minute înainte de a părăsi parcarea la automatul de plată.

Depășirea celor 10 minute atrage după sine necesitatea revenirii la automatul de taxare pentru achitarea unei noi taxe, corespunzătoare timpului suplimentar petrecut în parcare.

Rugăm posesorii autovehiculelor care deja au autovehiculele staționate în parcarea Aeroportului să aibă în vedere faptul că începând cu data de 1 Aprilie 2018, orele 00:01 vor fi taxați conform tarifelor mai sus menționate.

De asemenea, pe durata utilizării parcării, conducătorii auto își vor asigura autovehiculele şi bunurile aflate în acestea împotriva efracției.

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava este exonerat de orice răspundere pentru:

 • Daunele provocate de nerespectarea semnificației indicatoarelor și a marcajelor rutiere ori a indicațiilor agenților de securitate;
 • Daunele provocate de mişcările barierelor, în situaţia nepăstrării distanţei dintre autovehicule.
 • Prelungirea duratei de utilizare a parcărilor publice datorate decalării orelor de aterizare/decolare a aeronavelor.

air forceInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava în colaborare cu R.A. Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava organizează în data de 22 Martie 2018, orele 12:00 un Exercițiu cu forțe în teren cu tema Intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a orașului Salcea, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava și celelalte instituții cu funcții de sprijin, pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un incendiu la o aeronavă, pe pista Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava. Punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție.

Exercițiul este planificat în conformitate cu cerințele:

 1. REGULAMENTULUI COMISIEI EUROPENE nr. 139/2014 - ADR.OPS.B.005, AMC1 ADR.OPS.B.005(b);
 2. Doc. 9137-AN/898/1991, partea 1 și partea 7;
 3. H.G. 741/09 iulie 2008;
 4. Planul de acțiune în situații de urgență al Aeroportului Suceava ed.4/2016.

La exercițiu vor participa instituții cu atribuții specifice, printre care:

 • Institutia Prefectului;
 • Centrul de Coordonare SAR – ROMATSA
 • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BUCOVINA” al judeţului Suceava;
 • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iasi;
 • Unitatea de Primiri Urgente Suceava;
 • Serviciul de Ambulanţă Judetean Suceava;
 • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă;
 • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava;
 • Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava;
 • Serviciul Român de Informații;
 • Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Salcea.