Travel tickets for the desired destination can be purchased from ticketing agencies and travel bureaus, as well as directly from the airline website.

Go to www.wizzair.com to book tickets to London, Milan, Rome or Bologna.

For flights and reservations to Bucharest, visit www.tarom.ro


Noutati

Sâmbătă, 4 August 2018, începând cu orele 16:00, Consiliul Județean Suceava împreună cu Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava vă invită să luați parte la un spectacol aviatic de excepție pe cerul Bucovinei! Suceava Air Show 2018 va reuni așii aviației și parașutiști de elită, care vor încânta publicul cu demonstrații aeriene și acrobații uluitoare!

Adrenalina celei de-a VII-a Ediții a mitingului aerian va fi asigurată de profesioniști din elita Aeroclubului României cu formația Hawks of Romania, Iacării Acrobați și pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobațiilor aeriene, precum și de ”tăticul elicopterelor” Ka-26 care va zbura la ”firul ierbii”!

Surpriza Ediției din acest an este Formația ASALT care va oferi un spectacol aviatic de excepție cu două aeronave de înaltă acrobație SKYBOLT of Romania!

Suceava Air Show 2018 vă așteaptă Sâmbătă, 4 August 2018, începând cu orele 16:00 la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava!

Intrarea va fi liberă, iar publicul participant va avea la dispoziție mijloacele de Transport Public Local din Municipiul Suceava din 30 în 30 de minute.

suceava airshow 2018

Please be advised that starting April 1, 2018, the parking lot of the "Ștefan cel Mare" Suceava Airport will be available on a fee basis. According to the Decision of the Suceava County Council regarding the approval of the parking charges, these tariffs are the following:

Time Interval Tariff
First Hour 5 lei
Interval exceeding the First hour 1 leu / hour

 

* Hour fractions are considered as full time

* Loss of ticket - 200 lei / ticket.

P Logo

Parking entry instructions:

 • Stop the machine in front of the access bar, in front of the automatic inlet.
 • Press the green light button to release the ticket.
 • Receive the ticket and keep it carefully for the payment before taking the car to leave the parking lot.
 • The fee for replacing a lost ticket is 200 Lei and is paid to the pay machine

Instructions for using the paying machine:

 • Select the language.
 • Scan the parking ticket in front of the reader, signaled with flashing light.
 • The amount of money you have to pay is shown on the device's color screen.
 • If you want to cancel the payment, click the "Cancel" button.
 • The coins and / or the banknotes used for payment are introduced. The "Cancel" button can be used at any time to exit the program, as long as the payment value has not been reached.
 • When the amount of payment displayed becomes zero, the machine issues the remainder (if applicable) and a non-fiscal receipt.
 • Exit from the parking lot is made on the basis of that ticket, within a 10 minute time limit.
 • Exceeding 10 minutes entails the need to return to the tolling machine to pay a new tax, corresponding to the additional time spent in the parking lot.

Instructions for leaving the Parking lot:

 • Stop the machine in front of the parking exit barrier, next to the exit automation, once the toll car has been paid in advance.
 • Scan the voucher in the slot.
 • If the toll paid corresponds to the period of parking, the barrier rises. Otherwise, a message will be displayed to pay the additional parking fee, the barrier being lowered.

”Ştefan cel Mare" Suceava Airport is relieved of any responsibility for:

 • Damages caused by non-observance of the signs and markings on the road or the indications of security agents;
 • Damage caused by barrier movements, in the event of a lack of distance between vehicles.
 • Prolonging the use of public parking facilities due to the aircraft landing / take-off times

air forceInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava în colaborare cu R.A. Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava organizează în data de 22 Martie 2018, orele 12:00 un Exercițiu cu forțe în teren cu tema Intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a orașului Salcea, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava și celelalte instituții cu funcții de sprijin, pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un incendiu la o aeronavă, pe pista Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava. Punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție.

Exercițiul este planificat în conformitate cu cerințele:

 1. REGULAMENTULUI COMISIEI EUROPENE nr. 139/2014 - ADR.OPS.B.005, AMC1 ADR.OPS.B.005(b);
 2. Doc. 9137-AN/898/1991, partea 1 și partea 7;
 3. H.G. 741/09 iulie 2008;
 4. Planul de acțiune în situații de urgență al Aeroportului Suceava ed.4/2016.

La exercițiu vor participa instituții cu atribuții specifice, printre care:

 • Institutia Prefectului;
 • Centrul de Coordonare SAR – ROMATSA
 • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BUCOVINA” al judeţului Suceava;
 • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iasi;
 • Unitatea de Primiri Urgente Suceava;
 • Serviciul de Ambulanţă Judetean Suceava;
 • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă;
 • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava;
 • Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava;
 • Serviciul Român de Informații;
 • Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Salcea.

simulare (5)Joi, 22 martie a.c., începând cu ora 12:00, la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, a avut loc un exercițiu cu forțe în teren, cu tema „Intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Salcea, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și cu celelalte instituții cu funcții de sprijin, pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un incendiu la o aeronavă, pe pista Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava. Punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție”

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui incendiu la trenul de aterizare al unei aeronave, în timpul aterizării pe pistă, care punea în pericol întreaga aeronavă, dar și pe cei 32 de pasageri și pe cei 4 membri ai echipajului, care se aflau la bordul avionului.
Din cauza incendiului, în interiorul aeronavei s-a degajat fum toxic și se înregistrau temperaturi ridicate. Cei 32 de pasageri au suferit arsuri și intoxicații și au necesitat evacuare de urgență.

De asemenea, în momentul aterizării forțate, aeronava a intrat în coliziune cu un aparat de zbor de mici dimensiuni, aflat la sol, care a efectuat o manevră greșită și exista pericolul de propagare a flăcărilor și la acest avion.

Din fericire, situațiile tactice au fost rezolvate cu bine, iar exercițiul a adus un plus pentru experiența și în pregătirea tuturor participanților.

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, mulțumește pentru participarea la Exercițiul cu forțe în teren: Forțelor Aeriene Române, Centrului pentru Investigarea Siguranței Civile și tututor celor care și-au adus aportul la buna desfășurare a exercițiului.

Cele 3 elemente-cheie datorită cărora Aeroportul Suceava a rezistat uneia dintre cele mai grele nopţi de iarnă (17.03.2018)

aero sv 2Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare” Suceava împreună cu controlorii de trafic aerian de la Romatsa au coordonat şi rezistat uneia dintre cele mai grele operaţiuni de iarnă din acest an.

După o luptă continuă de circa 5 ore cu ninsori abundente, răcire accentuată a temperaturii, precum şi vântul puternic, echipa operaţională a Aeroportului şi-a dat examenul de sfârşit de sezon de iarnă permiţând aeronavei Wizz Air cu ruta Bologna – Suceava – Bologna să aterizeze şi să decoleze în condiţii de siguranţă.

Tot în siguranţă a aterizat şi cursa Tarom Otopeni-Suceava, cursă ce a decolat a doua zi conform programului.

Operaţiunile echipei au constat în deszăpezirea pistei şi menţinerea acesteia la parametrii necesari aterizării/decolării în condiții de siguranţă precum şi sensibila operaţiune de degivrare a aeronavei Wizz Air, activitate mult mai sensibilă decât cele obișnuite deoarece în urma inspecţiei vizuale aeronava prezenta depuneri întinse de gheaţă acoperită de zapadă umedă, factori ce influențează zonele cu senzori şi care scad portanţa avioanelor, crescând riscul de producere a unei catastrofe aviatice.

De menţionat faptul că datorită temperaturii scăzute, a ninsorii abundente și a suprasolicitării, utilajele şi unele din echipamentele necesesare operaţiunilor la aeronavă au suferit mici întreruperi, unele repetate, fapt ce a dus la întârzierea decolării cursei Wizz Air Bologna, dar nu şi la anularea şi rerutarea iniţial a acesteia pe alt aeroport, cum des s-a întâmplat în ultima vreme pe aeroporturile din Europa și din România după ninsori mult mai slabe, comparativ cu cele din zona noastră.